Hvad er affiliate marketing?

Hvad er affiliate marketing

Hvis du ikke rigtig ved hvad affiliate marketing er, så er du kommet til den helt rigtig side. På denne har vi samlet svar på alle de spørgmål du kunne have om emnet samt definitioner på affiliate marketing begreber.

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing (eller affiliate markedsføring, som det hedder på dansk) er en markedsføringsmetode som online virksomheder kan gøre brug af. Annoncøren (virksomheden) indgår en aftale med en affiliate partner (publisher), hvor partneren bliver betalt en fast leadpris eller en procentdel af omsætningen partneren skaber for annoncøren.

Hvad betyder affiliate?

Affiliate er oprindeligt et engelsk ord, som betyder at en person er associeret med en større organisation.

I affiliate marketing betyder det at du som partner er associeret med den annoncør (organisation) du markedfører og linker til fra dit affiliate site.

Hvad er en affiliate partner?

En affiliate partner, også kaldet en publisher eller affiliate, er en der sender trafik til en annoncørs hjemmeside, fra sit eget affiliate site, facebook side, youtube kanel, email liste osv. mod selvfølgelig at få betaling fra annoncøren.

I de fleste tilfælde bliver affiliate partneren kun betalt, hvis han/hun skaffer annoncøren et lead (fast pris) eller salg (procentdel af omsætning). Med andre ord er det ikke nok bare at sende de besøgende på ens affiliate kanal videre til annoncøren, man skal også få dem til at konvertere hos annoncøren.

Hvad er en affiliate annoncør?

En affiliate annoncør er en virksomhed der ønsker at skabe mere salg eller flere leads. De udbyder derfor et affiliate program, hvor de tilbyder en provisionlønnet ordning, som affiliate partnere kan tilmelde sig og tjene penge på.

Husk at du kan bruge vores søgemaskine til at søge efter tilfældige hjemmesider for at se, om de har et affiliate program.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk formidler kontakt mellem annoncører (virksomheder) og affiliate partnere (publishers). Affiliate netværket står for tracking af de konverteringer partneren laver for annoncøren. Netværket fakturerer så annoncøren den aftalte leadpris eller salgsprovision for konverteringerne (typisk på månedsbasis), og udbetaler den optjente kommision til partneren.

Hvad er et affiliate program?

Et affiliate program er en annoncørs vilkår eller aftale med affiliate partneren. Selve affiliate programmet kan indeholder vilkår for hvordan en publisher må markedsfører annoncøren, billede- og bannermateriale der frit kan bruges af partneren til at promovere annoncøren på et site. Sidst men ikke mindst har affiliate programmet selvfølgelig også satser for aflønning. Det kan enten være en samlet for hele programmet eller opdelt efter kategorier eller produkter.

Hvad er et affiliate link?

Et affiliate link er et link der henviser besøgende på et affiliate site (partnerens site) til en annoncørs site. Et affiliate link er unikt og indeholder ofte en række ID’s så annoncøren kan se hvilken partner der leverer hvilke leads og salg.

Hvor meget kan jeg tjene på affiliate marketing?

Teoretisk set er der ingen begrænsning for, hvor meget du kan tjene på affiliate marketing. Praktisk set er der dog en grænse. Affiliate marketing er nemlig ikke, som nogen måske siger, en passiv indtægt. Det kræver tid at få et godt affiliate site op at køre, men når der er lagt den nødvendige tid i det kan det godt leverer en pæn passiv indkomst.

Det er ikke urealistisk at du kan tjene 10-20.000 kroner om måneden på et affiliate site,. Du kan også tjene mere eller mindre, men det afhænger også meget af den niche du vælger at starte et affiliate site i. Jeg har prøvet at tjene alt mellem 0 og 30.000 kr. om måneden på et affiliate site.

Bliver du en af de bedste kan du tjene flere 100.000 kroner om måneden på affiliate marketing.

Hvordan kommer jeg igang med affilliate marketing?

At komme i gang med affiliate marketing er lettere end du tror. Alt du skal bruge for at komme igang med det er en idé til en hjemmeside, indhold (tekster og billeder) til hjemmesiden, besøgende og en konto hos et affiliate netværk. Har du derfor fundet et godt emne, så brug vores søgemaskine til at finde relevante affiliate programmer.