Når man går i gang med at lave en affiliate hjemmeside er det nemt at have den holdning at siden ikke behøver at se specielt indbydende ud, at den bare skal laves hurtigt og med så få omkostninger som muligt. Sandheden er dog at hvis du vil tjene mange penge på din affiliate hjemmeside, skal den også være troværdig.

Der er flere måder at gør din affiliate hjemmeside mere troværdig på, nogle af dem er helt gratis andre koster lidt penge. Her får du 12 tips til at gøre din hjemmeside mere troværdig.

12 tips til en troværdig affiliate hjemmeside

Du kan både skabe troværdighed ved at lave interne ændringer på din side. De fleste af dem vil du kunne klare selv og de vil derfor være gratis, mens den troværdighed du kan skabe væk fra din side godt kan komme til at koste penge.

1. Lav en god “Om”-side

Når jeg kommer ind på en side, så tjekker jeg ofte “Om”-siden for at finde ud af hvem der står bag og hvilken anciennitet der står bag indholdet. Det giver mig hurtigt et billede af hvor vidt jeg kan stole på sidens troværdighed.

En god “Om”-side skal gerne indholde:

  • Intro til hjemmesiden og hvad den besøgende kan bruge hjemmesiden til.
  • En introduktion af personen eller organisationen bag, så læseren får et indtryk af baggrunden for hjemmesiden.
  • Billede(r) af personer bag og/eller forklarende billeder.

2. Udryd grammatikfejl og stavefejl

Grammatik og stavefejl er rigtig ærgerlige at have på sin hjemmeside, fordi det er et stort hak i troværdigheden. Selvom du måske ved rigtig meget om din emne og hjemmesiden ellers er flot designet, så kan et par stavefejl hurtigt ødelægge dette. Personligt er jeg meget hurtig til at klikke væk fra en side med for mange stave- og grammatikfejl.

Du kan undgå disse fejl ved at læse dine tekster igennem efter du har skrevet dem eller ved at få andre til at læse dem igennem. Du kan også købe dine tekster hos et tekstbureau som Somera, der altid levere gode kvalitetstekster. Husk også på at jo mere du skriver jo bedre bliver du til at skrive korrekt.

3. Brug pæne billeder

En nem måde at skabe mere troværdighed på, er ved bruge pæne billeder. Der er et online værktøj der hedder Canva, der gør det nemmere end som så at lave pæne grafiske billeder til din affiliate hjemmeside.

Det er en god idé ikke blot at indsætte billeder eller fotos på dine indlæg, men at bruge grafisk design oveni. Pas også på med at bruge billeder du selv har taget fra din telefon, da det hurtigt kan komme til at se meget uprofessionelt ud hvis ikke de er redigeret. På nogle hjemmesider kan det godt skabe troværdighed, hvis du fx anmelder et produkt så skaber det troværdighed at vise du rent faktisk har haft det mellem hænderne.

4. Link ud til andre troværdige sider

En side der ikke linker ud til andre sider kommer ikke langt hverken hos de besøgende eller i Google. Ved at linke ud til andre troværdige sider, viser du dine besøgende at du virkelig ønsker at hjælpe dem og så er det også godt for SEO, da de godt kan at se du også linker ud fra din side og ikke isolere den. Måden at gøre det på er fx som jeg har gjort i denne artikel, hvor jeg flere gange linker til andre sider der giver dig mere information.

5. Oversæt al engelsk tekst til dansk

Laver du din affiliate hjemmeside i et CMS som WordPress hvor du bygger den op efter et template, vil du tit opdage at ikke al tekst i temaet automatisk bliver oversat til dansk. Det drejer sig ofte om tekst på ‘læs mere’ knapper og andre småting. En side der indeholder et mix af 2 sprog er ikke en troværdig side. Få derfor oversat al tekst på din hjemmeside til dansk hurtigst muligt, det kan gøres relativt simpelt.

6. Indsæt logo og favicon

Du skal have et logo for at skabe troværdighed til din side. Det behøver ikke at være noget avanceret logo (se bare på logoet på denne side), men det skal fremstå som et logo og ikke være simpel tekst. Det kan være dyrt at gå til en grafisk designer for at få lavet et logo, men det kan også være pengene værd. Hvis du ikke har råd til at betale en grafisk designer, findes der også et par andre gode løsninger.

  • Lav et logo selv ved hjælp af Canva (som jeg har gjort til denne side, ikke fancy men helt ok).
  • Få en fra Fiverr til at lave det  for 5 dollars (små 35 kr.).

Det er også en god idé at indsætte et favicon. Et favicon er et lille symbol/logo der vises til ventre i adressefeltet i en browser. Du kan nemt lave dit eget favicon på fx Favicon.cc eller finde et gratis på FreeFavicon.com.

7. Synlige kontaktinformationer

Det er at du viser dine kontaktoplysninger klart og tydeligt til dine besøgende, viser at du ikke har noget at skjule og de kan kontakte dig med eventuelle spørgsmål.

Dine kontaktinformationer skal være synlige og gerne kunne findes på alle undersider. Det kan derfor være en god idé at placere kontaktoplysninger i footeren eller headeren. Du skal gerne vise følgende kontaktinformationer på din hjemmeside:

  • Adresse
  • E-mail – vigtigt at de besøgende som minimum kan kontakte dig på e-mail. Det skal gerne være en e-mail lavet på domænet og ikke en Gmail eller Yahoo mail.
  • Telefonnummer – du kan nøjes med at skrive en e-mail adresse fx hvis du ikke ønsker at opgive dit private nummer, det er jo ikke alle der har en firmatelefon.
  • (CVR-nr.) – hvis du har en virksomhed er det en god idé både at skrive navnet og CVR-nr. på den.
  • (Navn) – du kan tilføje dit navn eller din virksomheds/hjemmesides navn, men det er ikke et must. På nogle hjemmesider kan det skabe yderligere troværdighed fx personlig blog.

8. SSL certifikat

Med et SSL certifikat kan du billigt få en krypteret hjemmeside. Med en krypteret hjemmeside sørger du for at dine brugere er beskyttet, du får muligvis bedre rankings i søgemaskinerne og i adressefeltet i browseren vil der være en grøn hængelås. Alle 3 ting der er meget vigtige for troværdigheden af din side. Et SSL certifikat koster ikke særlig meget, du kan få det til en god pris hos BilligSSL.dk.

Har du Unoeuro som hosting, kan du faktisk helt gratis få SSL beskyttelse. Du kan læse hvordan i dette indlæg.

9. Brug farven blå

Farven blå er altid god at bruge. På din affiliate hjemmeside kan du bruge den forskellige steder til at skabe ekstra troværdighed. Lav menuen blå, dit logo blåt, brug blå billeder eller blå annoncer. Det er op til dig hvad der er passende på din affiliate hjemmeside.

Blå er en god farve at bruge fordi den symbolisere ro, fred, pålidelighed, tillid, sandhed, stabilitet, oprigtighed og sikkerhed. Selvom den symbolisere alle disse ting og skaber troværdighed, kan du sagtens vælge at bruge en anden farve, hvis det passer bedre til din hjemmesides tema. Eksempelvis kunne grøn være en bedre farve til en hjemmeside om mad.

10. Sociale medier

Opret en profil eller side på de forskellige sociale medier og link ud til dem fra din egen side. Det skal du gøre fordi dine besøgende skal have mulighed for at følge dig et sted, og det at have en aktiv social profil viser at du også har en aktiv og opdateret hjemmeside.

De vigtigste sociale medier i Danmark, i prioriteret rækkefølge er: Facebook, Twitter, Google+ og Instagram, men Instagram skal du dog kun benytte dig af hvis du har en hjemmeside hvor det er relevant at dele billeder, såsom hjemmesider om mad og drikke, personlige blogs om mode og livsstil mm.

Husk at for hvert socialt medie du opretter dig på får du også et backlink til din hjemmeside, hvilket er godt for SEO.

11. IngenCO2.dk

Et CO2 neutralt website kan du hurtigt få ved at tilmelde dig initiativet IngenCO2.dk. De hjælper dig med at få et CO2 neutralt website ved at støtte CO2 reducerende projekter i hele verden. Du betaler et beløb på 1.764 kr. pr. måned, til gengæld kan du smide et logo på din hjemmeside der viser dit website er 100% CO2 neutralt, du får også et dejligt link fra IngenCO2.dk.

12. Sponsorater

Det 12. og sidste tip til at skabe en mere troværdig affiliate hjemmeside kommer også til at koste dig nogle penge, til gengæld kan det også være det værd. En god idé kan være at lave et erhvervssponsorat til en velgørende organisation. Det giver dig mulighed for at prale med sponsoratet på din egen hjemmeside og samtidig får du også et link fra en stor troværdig hjemmeside.

Det var mine 12 tips! Håber du selv har et par tips og tricks oppe i ærmet, som du vil dele med mig og de andre læsere i kommentarfeltet.

Hvad så nu?

Nu har du fået lavet en troværdig affiliate hjemmeside. Nu er tid til, at du skal have noget trafik til siden. Den trafikkilde, som de fleste prøver at få trafik fra er søgemaskinerne. Her er det vigtigt, at du søgemaskineoptimere din hjemmeside.

Her kan du se en guide til, hvordan du søgemaskineoptimerer din hjemmeside internt. Det er også vigtigt, at du søgemaskineoptimerer den eksternt (dvs. får relevante links til din hjemmeside). MorningTrain har her lavet en komplet liste over linkbuildingmuligheder, som er lige til at gå til.