Ofte er dem der kaster sig ud i affiliate marketing privatpersoner der har et fast job ved siden af el. unge der tænker det kunne være sjovt at tjene lidt på at sidde foran computeren. Det der sjældent bliver tænkt over er hvordan indtægter fra affiliate marketing og skat hænger sammen. Det hjælper jeg med at besvare i denne artikel.

Skal jeg betale skat af min affiliate indtægt?

Ja! Selvfølgelig skal du det, det skal du i princippet af alt du tjener da det er sådan vores samfund nu engang er skruet sammen – og det er godt (hvis du skulle være i tvivl om min holdning). Ligesom alle dine andre indtægter skal dine affiliate indtægter også opgives til SKAT, forskellen er bare at du nu selv er ansvarlig for det, da du ikke har en arbejdsgiver der indberetter for dig.

Hvor meget skal jeg betale i skat?

Det afhænger af hvilken kommune du bor i og hvor stort et skattefradrag du har. Hvis du vil være sikker på at have nok til skat, vil jeg anbefale at du sætter 50% af din affiliate indtægt til side hver måned, så er du langt ovre på den sikre side.

Skal jeg betale moms af min affiliate indtjening?

Måske. Det afhænger af om du får indtægten som en privatperson eller om du har valgt at lade dig momsregistrere evt. oprettet en virksomhed. Lad os lige tage scenarierne.

Privatperson – Nej, du skal ikke betale moms hvis du tjener pengene som privatperson. Du skal dog være opmærksom på at det max. er tilladt at omsætte for 50.000 kr. på affiliate marketing før det bliver et lovkrav at du lader dig momsregistrere.

PMV (Personlig ejet mindre virksomhed) – Nej du skal ikke betale moms. Det er i princippet en virksomhed, men den er ikke momspligtig før du rammer grænsen på de 50.000 kr. Herfra kan du lade den momsregistrere.

Enkeltmandsvirksomhed – Ja du skal betale moms. Med en enkeltmandsvirksomhed skal du betale moms af dine indtægter, da du skal lade dig momsregistrere ved oprettelse af virksomheden. Du modtager også et CVR nr. fra start. Til gengæld kan du også trække momsen fra på køb af varer.

ApS (Anpartsselskab) – Ja du skal betale moms. Her er der at gøre med et selskab og selskaber er momsregistreret og skal derfor betale moms af den omsætning de genererer. Til gengæld kan du også trække moms fra på varekøb.

Til slut skal det næsten nævnes at dansk moms altid er 25%. Der bliver altså lagt 25% på til beløbet uden moms. Har du et beløb inkl. moms som du gerne vil vide hvor stor en del af er moms, skal du altid bare tage 20% af det beløb.

Uanset om du opererer som privatperson el. virksomhed, så vil jeg anbefale dig at holde styr på dine affiliate indtægter i et gratis bogføringsprogram. Det gør det nemt at forstætte regnskabet når du tjener så meget at du er nødt til at registrere sig som virksomhed, og er du en virksomhed har du pligt til at bogføre ifølge bogføringsloven.

Bare rolig vi har lavet en guide til bogføring af affiliate indtægter så du nemt kan komme igang.

Nu er du forhåbentlig blevet lidt klogere på skat og affiliate marketing og konklusionen er at du skal betale din skat også når det drejer sig om affiliate indtjening.